Erediensten

Spreker: Kris Tavernier

Gemeente uitstap

Activiteiten

-Woensdag 01/06 om 20u00: Bijbelstudie door Guido de Kegel in ECV Maldegem (Karrewegel 47) Indien je graag mee wil maar geen vervoer hebt, laat het zeker weten!

-Woensdag 08/06 om 20u00: Bidstond (dus UITZONDERLIJK NIET de eerste woensdag van de maand)

-Vrijdag 24/06 om 18u30: Potluck-avond (iedere laatste vrijdag van de maand)

-Woensdag 29/06 om 20u00: Bijbelstudie door Patrick Couchement in ECV Maldegem (Karrewegel 47) Indien je graag mee wil maar geen vervoer hebt, laat het zeker weten!

Jarigen

01/08: Marguerite
01/08: Shabnam
07/08: Olga
15/08: Emma
25/08: Thara
26/08: Marie-Claire
31/08: Mahak
31/08: Elnaz

“Van harte proficiat en Gods rijke zegen en leiding toegewenst.”

Gemeente uitstap

-10u00: Eredienst in de VEG van Nieuwvliet. Adres: Provincialeweg 2, 4504 AS Nieuwvliet, Nederland

-11u15: Koffie en thee in de kerk

-11u45: Vertrek richting ‘Groede Podium’. Adres: Gerard de Moorsweg 4, Groede, Nederland (https://www.groedepodium.nl)

-12u30: eten in ‘Groede Podium’ geen Michelin-restaurant maar er is wel ruime keuze en betaalbaar voor iedereen (het menu staat op de website)

-13u30: vrije tijd in ‘Groede Podium’ er is iets voor groot en klein; (‘Groede Podium’ is een bebost terreintje dat vroeger ook bekend stond als Het Vlaemsche Duyn. Het terrein is ontstaan vanaf 1942. Toen werd een stuk landbouwgrond door de bezetter onteigend om er bunkers op te zetten die onderdeel uitmaakten van de Atlantikwall. Aldus ontstond het Stützpunkt Groede, bij de plaatselijke bevolking bekend als het bunkerdorp. In 1943 begon de bouw ervan. Het betrof een elftal bunkers, die gegroepeerd lagen als betrof het een klein dorp, compleet met straten en grasperkjes. De bunkers werden gecamoufleerd als huisjes en kregen ook bijpassende namen als Villa Saarland en Villa Freundlich. Vriendelijk was het er echter niet, want er was een aanzienlijke hoeveelheid artillerie opgesteld. Op 25 oktober 1944 viel het bunkerdorp in handen van de 7e Canadese Infanteriebrigade die aanvankelijk in de waan verkeerde een gehuchtje te hebben ingenomen. De gemeente Groede en de Nederlandsche Heidemaatschappij hebben na de bevrijding op het terrein een hertenkamp aangelegd. De bunkers werden begraven onder een laag aarde, of ze werden overwoekerd door struikgewas. Omstreeks 2006 werd het terrein opnieuw ingericht en kreeg het de naam Groede Podium. Ook de bunkers kwamen weer tevoorschijn, inclusief de camouflageschilderingen. Er werd een informatiecentrum gebouwd en een speeltuin met speeltoren en kinderboerderij.)

Voor wie wil, er liggen folders van ‘Groede Podium’ in de kerk.

-15u30: Wie nog niet moe is, kan nog mee naar zee; er is een wandeling van 1,5 km (enkel), maar voor wie dit niet haalbaar is, kan er ook met de auto naar een parking dichterbij gereden worden, let wel, de parking aan zee is betalend!

Let op! Reservatie noodzakelijk (vooral ivm eten) bij Randy of Patrick.